Известие

Collapse
No announcement yet.

задни ел.стъкла не работят

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

След като въпросът на колегата що годе се изясни, да се върнем на схемата от пост 25.

Някой има ли идея, как работи този ключ?

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      След като въпросът на колегата що годе се изясни, да се върнем на схемата от пост 25.

Някой има ли идея, как работи този ключ?

Просто дава контакт. Той е като Н54. Единият включва управлението за задните стъкла, другият ги блокира отзад да не се отварят. Просто подават импулс, от там команда по шината

Comment

Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщение
        Просто дава контакт. Той е като Н54. Единият включва управлението за задните стъкла, другият ги блокира отзад да не се отварят. Просто подават импулс, от там команда по шината
        Питането ми е, по какъв начин нарисуваният на скицата ключ, обръща посоките на движение на стъклото.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Питането ми е, по какъв начин нарисуваният на скицата ключ, обръща посоките на движение на стъклото.
          аз кадето мерих с мултицета едната 12в - 3в -0в [тази 3в за лампичката ли е или нетрябва да е 3 в]

---------- Post added at 12:38 ---------- Previous post was at 12:37 ----------

защото и аз не разбирам как обръща посоката
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 150

Comment

Първоначално публикувано от bojko_25 Покажи съобщение
            аз кадето мерих с мултицета едната 12в - 3в -0в [тази 3в за лампичката ли е или нетрябва да е 3 в]
            Вероятно си мерил при откачен от буксата бутон. Ако можеш, повтори измерването при включен бутон и отбележи на кой пин, какво си измерил или ако не са означени номерата на пиновете, то дай по цветове на проводниците.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Ок ще го измеря и ще пиша пак
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 150

Comment

Това са малките, със светодиодите

---------- Post added at 12:47 ---------- Previous post was at 12:46 ----------

Командите се подават не с потенциали а с код

Comment

Първоначално публикувано от bojko_25 Покажи съобщение
                  Ок ще го измеря и ще пиша пак
                  Още по-добре ще е, ако можеш да направиш по едно измерване на напреженията на изводите за всяко едно от възможните състояния на бутона (неутрално, нагоре и надолу).

---------- Post added at 12:52 ---------- Previous post was at 12:50 ----------

Командите се подават не с потенциали а с код
                  Това, което казваш, може да е вярно. Това означава, че бутонът е погрешно означен на схемата.

А може и да не е с код а просто да се подава напрежение с различна полярност спрямо потенциала на входа на модула. Но и в този случай бутонът е грешно означен.
                  Last edited by ecotronic; d.m.y г., 12:56.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Абе аз накрая не разбрах тази кола 3 вратка ли е или 5 ? На какви бутони ще мери напрежение, като той няма другите два бутона !Ще се изпишат 10 страници кой по разбира от схеми..и накрая ще си дойдем пак в началото,че трябва модул с копчета за кола с 5 врати
                    И какво стана с оная "черната кутия" под задната дясна седалка....там какво е състоянието,поне аз не разбрах или съм пропуснал
                    P.S
                    И теорията е хубаво нещо..........но практиката съвсем друго !
                    Last edited by eproHD; d.m.y г., 13:16.
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
                      Абе аз накрая не разбрах тази кола 3 вратка ли е или 5 ? На какви бутони ще мери напрежение, като той няма другите два бутона !Ще се изпишат 10 страници кой по разбира от схеми..и накрая ще си дойдем пак в началото,че трябва модул с копчета за кола с 5 врати
                      И какво стана с оная "черната кутия" под задната дясна седалка....там какво е състоянието,поне аз не разбрах или съм пропуснал
                      Ако прочетеш внимателно първия пост по темата, ще си отговориш на въпросите за броя на вратите и затова за кои бутони иде реч, като се говори за мерене.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Ако прочетеш внимателно първия пост по темата, ще си отговориш на въпросите за броя на вратите и затова за кои бутони иде реч, като се говори за мерене.
                        Благодаря !
                        Но с мерене нищо няма да направи ! Но вие си знаете..
                        Ще следя с интерес темата да видя ще успее ли да отвори тия джамове
                        И моля те не ми отговаряй.... Моля!Няма нужда да изпадаме в спорове
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
                        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
                        sigpic

Comment

Меренето не е с цел да отворим джамовете. Как трябва да стане това, вече го изяснихме - с подмяна на конзолата от шофьорската врата.

Меренето е с цел за изясним очевадна неточност в документацията (схемата), от което лично аз нямам интерес, но други, вероятно - ще имат.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Още по-добре ще е, ако можеш да направиш по едно измерване на напреженията на изводите за всяко едно от възможните състояния на бутона (неутрално, нагоре и надолу).

---------- Post added at 12:52 ---------- Previous post was at 12:50 ----------

Това, което казваш, може да е вярно. Това означава, че бутонът е погрешно означен на схемата.

А може и да не е с код а просто да се подава напрежение с различна полярност спрямо потенциала на входа на модула. Но и в този случай бутонът е грешно означен.
                            Не, това са малките бутончета при петвратия модул и те просто подават импулси все едно, че превключват Т-тригер

Comment

Не, това са малките и те просто подават импулси все едно, че превключват Т-тригер
                              За кои "малки" все говориш? Това са бутоните от задните врати.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

За кои "малки" все говориш? Това са бутоните от задните врати.
                                Не, това трябва да са бутоните за предната шофьорска врата. Задните трябва да са двуполярни - за нагоре и надолу. Явно нещо са объркали в Е-лърна

Comment

Working...
                                X